Forsiden Tidligere 2008-11-08 - Soft Performance (arr. af Herning Kunstforening)
2008-11-08 - Soft Performance (arr. af Herning Kunstforening)

 
Sophie Dupont - Painting Performance


Soft Performance
8. - 29. november 2008

På Det Hemmelige Galleri går otte unge kunstnere i udfordrende og grænsesøgende dialog med performancekunsten. Udstillingen markerer et nyt og spændende samarbejde mellem Kunstforeningen for Herning og Omegn og galleriet. Udstillingen er kurateret af Sophie Dupont. 

Med Soft Performance samles en række værker og projekter, der alle, på hver sin måde, belyser netop det performative i samtidskunsten. Udstillingen rummer blandt andet videokunst, maleri, lyskunst, skulptur og performance og peger på et nærvær i billedkunsten og på at kunsten også udgøres af det levende og det, der taler til os her og nu: En edderkop, der har taget bolig i en skulptur, pole-dancing som feminisme og social handling, et iscenesat maleri, der males mens vi ser på.

Soft Performance søger således at belyse, hvordan den kunst, der anskues i en performance-optik kan tale mere direkte til beskueren, og hvordan denne kunst udfolder sig i et samspil med beskueren. Ikke alle udstillingens værker lægger sig i direkte forlængelse af performancekunstens historie og tradition, men for alle er der tale om værker, der på udfordrende vis inddrager det performancebaserede – uden direkte at være egentlige performances – måske er der er tale om Soft Performance.

Udstillere:
Ann Louise Andersen
Lisbeth Bank
Sophie Dupont   >>  Læs interview: kunsten.nu
Jette Ellegaard
Arendse Krabbe
Mathias Kryger
Tijana Miskovic
Nina Wengel.