Forsiden Presse Pressemeddelelse: 2009-03-08 ("En foranderlig udstilling")
Pressemeddelelse: 2009-03-08 ("En foranderlig udstilling")

 

Forårsudstilling med blandede bolcher

Det Hemmelige Galleri i Herning byder foråret velkomment med en sprælsk foranderlig udstilling

Mens foråret prikker på ruden med varsler om lysere timer og højere temperaturer, har galleriejer Ole Sejersen åbnet døren til Det Hemmelige Galleri i Herning på vid gab. Inden for venter en eksplosion af farver og temaer på at konkurrere med de sarte nuancer på forårets første vintergæk og erantis.

”En foranderlig forestilling” med arbejder af flere forskellige kunstnere, end man er vant til at se på én gang på galleriets vægge, skaber et kalejdoskopisk billede af indtryk. Det forandrer sig hele tiden, og vil gøre det meget bevidst i udstillingsperioden frem til 4. april.

-Udstillingen vil forandre form, farve og figur, fordi vi ta’r billederne ned af væggen og udleverer dem til køberne på stedet, siger Ole Sejersen. Ikke noget med at sætte en rød mærkat på billedet for at markere at det er solgt, og som man plejer lade det hænge til udstillingen er slut. I stedet for kommer det ned og ud af huset, og et nyt kommer op på stedet.


Et hult drøn

Efter en lang, mørk og våd vinter, kan vi nok trænge for farve og forandring.

-Jeg vil gerne bringe masser af farve og kulør ind i det spirende forår, siger galleriejeren i Herning med sit løfte om forandring efter en lang, og ikke mindst i den seneste tid, dyster vinter.
-Når du træder ind ad døren til galleriet, vågner du garanteret op med et hult drøn, lover han.

Mange af de udstillede værker er store, farvestrålende og både i valg af motiv og farver heftigt påtrængende. En række kunstnere kendt fra tidligere udstillinger er repræsenteret, men der er også nye navne iblandt. Noget af det første, man møder i dette attack på de seneste vinteruger er Paul Neale’s serie ”No womans land”, hvori på en sær aktuel måde indgår tilbagevendende motiver med råbende mennesker, revolvere og dyreskikkelser. Men ingen ofre for det, der jo godt kan tolkes som en kunstners version af bandekrig.

Rasmus Bregnhøi – også kendt som bogillustrator – er repræsenteret, og det samme gælder Poul Jupont med et motiv fra bogen ”Pinocchios eventyr” om trædukken, der så gerne ville være menneskelig.

Helt den samme rækkefølge kan ikke tilskrives Hans Chr. Asmussens skelet-motiver, hvor slutresultatet af den menneskelige tilværelse skildres bitters humoristisk. På galleriets førstesal genkendes arbejder af Thorbjørn Lausten og andet sted på samme etage den tyske ekspressionist Sybille Kreynhop.

Vil man ikke blot sanse, men også føle kunstens spirende forår i galleriet, kan det realiseres med småbronzer af den polske kunstner Andrzej Lemiszewski.


Fakta
Det Hemmelige Galleri, Bredgade 5A, Herning: ”En foranderlig udstilling” med forskellige kunstnere. Åben onsdag-fredag kl. 13-18, lørdag kl. 10-13 frem til 4. april.

Pressetekst: Gorm Albrechtsen