Forsiden Tidligere 2009-11-07 Agnete Krogh Vinkler, Ulla Lundsgart og Xenia Lassen
2009-11-07 Agnete Krogh Vinkler, Ulla Lundsgart og Xenia Lassen

7. november - 28. november 2009
SE & SANSE
Agnete Krogh Vinkler, Ulla Lundsgart og Xenia Lassen


 


Maleri og Svævende Kroner


"Kig ud i rummet, tænkte jeg og malede et billede.
Først af et scenetæppe, så en diamant, krystalliseret tilgang til motivet.
The Chandelier Ballroom, rummet slutter sig om beskueren, bevæger sig stille og roligt som regndråber i slowmotion.
Eller som solens skyggespil mellem en korridor af søjler.
Lad os dvæle i lyset, bevægelsen og iscenesættelsen.
Her stopper vi. Kigger 360 grader rundt, undres, måske… eller… går videre i rummet."
(Agnete Krogh Vinkler 2009)


Agnete Krogh Vinkler er født i 1983. Hun ser. Hun sanser. Hun maler. Og i øjeblikket er hun på et længere studieophold i Italiens hovedstad. Men inden da har Agnete Krogh Vinkler haft travlt med at male de arbejder, hun nu præsenterer i kunstforeningen. I en søgen efter at udviske afstanden mellem værk og kunstner maler hun ekspressivt i store abstraktioner, hvori man netop aner konturerne af noget figurativt.


Med afgang fra kunstakademiet i 2008 er Agnete Krogh Vinkler uddannet i grafik og maleri hos professorerne Erik Steffensen og Peter Bonde, mens hun det sidste år af sin tid på akademiet koncentrerede sig om de tidsbaserede medier hos professor Gerard Byrne.


Som sine gæster har den unge maler inviteret billedkunstnerne Ulla Lundsgart, født 1961 og Xenia Lassen, født 1949.


Ulla Lundsgart er elev af Xenia Lassen og er desuden uddannet på Det jyske Kunstakademi. Hun maler store, farvemættede figurer og landskaber. I dag kombinerer hun en omfattende udstillingsvirksomhed med både foredrag og undervisning.


Maleren Xenia Lassen er uddannet på Danmarks Designskole og Det kgl. Danske Kunstakademi. I årene 1992-2004 havde hun egen kunstskole, sideløbende med skiftende udstillinger af egne værker, og på udstillingen nu præsenterer Xenia Lassen, som noget fuldkomment nyt, nogle vældige, svævende lysekroner.

Som en undersøgelse har Xenia Lassen valgt at lave to i samme format, men i forskellige materialer. Den ene, Inner Glow, er en glaslysekrone i dichroic glas, et materiale, som hun betegner som ”fuldstændig vildt”. Den anden, Outer Glow, er pastelfarvede neonrør på et acrylskelet. De måler begge en meter og firs i højden.


Udstillingsarrangør: Kunstforeningen for Herning og Omegn.
Mere informationpå kunstforeningens web: www.herning-kunstforening.dkFOTOS FRA FERNISERINGEN lørdag d. 7. november:


 
Kunstforeningens formand, Lise Grunnet, byder velkommen og gæster tager udstillingen i øjesynKage-kø: kunstneren Ulla Lundsgart skærer lagkagerne forMaleri og "lagkagekunst" nydesMaleri af Ulla LundsgartTo lysskulpturer af Xenia Lassen (- kunstneren ses til højre)Blandt malerier af Agnete Krogh VinklerMalerier af Ulla LundsgartUdstillere og gæster tager fotos...Bon appetit! (- kage af Ulla Lundsgart)