Forsiden Presse Pressemeddelelse 2009-08-05 (Mette Tønder og Claus Rohland)
Pressemeddelelse 2009-08-05 (Mette Tønder og Claus Rohland)

"Sommer-symfoni i Herning"

To spændende kunstnere udstiller

Lyngen sætter allerede sit violette præg på de midt- og vestjyske landskaber, mens august forbereder sensommerens farveeksplosioner i skov og hegn. Det Hemmelige Galleri i Herning tager forskud på sensommerens og efterårets farvevæld derude. På galleriets vægge lægger to danske kunstnere, Mette Tønder og Claus Rohland, op til en sensommer-symfoni, hvilket også er titlen på en spændende udstilling fra den 15. august.

 

FANTASI OG FARVER

- Naturens farvespil sætter meget i gang i sindet, siger galleriejer Ole Sejersen. Den symfoni der spilles op til, er forskellig fra menneske til menneske. Hos nogle slår det strenge an i erindringen, hos andre i fantasien, og atter andre ser farver og motiver brede sig fra lærrederne ud over vægge og flader, så det indgår i en enkelt følelsesladet oplevelse.

Hertil bidrager de to kunstnere med deres farverige, fantasifulde gendigtning af hverdag, virkelighed, eventyr og ironisk kommentar til tilværelsen. Deres ekspressive udtryksform er forskellig, men deres stærke koloristiske udtryksform binder dem alligevel sammen.

- Jeg vil fortælle om farvernes muligheder som gengivelse af den virkelighed, der omgiver os, siger Claus Rohland. Efter hans mening begrænser billedets fysiske format ikke hverken farvevalg eller form. Engagementet fortsætter over i beskueren, ud i baggrund, omgivelser og videre i naturen.

 

DE ANDERLEDES BILLEDER
De stærke udtryksformer er det fælles udgangspunkt for de to. Selv om Claus Rohland har kaldt ét af sine værker med acryl på lærred for ”Colorblind”, er der knald på, når han udtrykker sig. Og Mette Tønders fabulerende kreationer med en sær blanding af et dystert og et humoristisk-ironisk indhold giver et anderledes billede af verden.
Begge kunstnere har været vidt omkring via deltagelse i en række udstillinger herhjemme og i udlandet. De har udført spændende udsmykningsopgaver, og har hver på sin måde repræsenteret danske kunst med en overbevisende frisk udtryksform.

FAKTA
Mette Tønder: Har atelier i Århus, og er uddannet på Århus Kunstakademi og Arkitektskolen i Århus.  Har deltaget i en række udstillinger, både censurerede og  separate udstillinger. Mette Tønder har modtaget Førstepris på Lerchenborg og Århus Kommunes kunstnerstipendium.

Claus Rohland: Født i Svendborg i 1953, og har bopæl i København. Han har studeret kunsthistorie og deltaget i en række produktioner af video, musik, lavet tv og skrevet artikler. I de allerførste år arbejdede Claus Rohland med scenografi og kostumedesign, og han har gennemført kunstprojekter i bl.a. Paris, Bagdad og senest London.
Maleri af Mette Tønder: Rødt portræt