Forsiden Presse Pressemeddelelse 2010-07-05 ("Small Talk og Antihelte")
Pressemeddelelse 2010-07-05 ("Small Talk og Antihelte")

Antihelte og småsnak


Det Hemmelige Galleri viser uhøjtidelige og skæve værker af kunstnerparret Hanne Stochholm Exe og Allan Stochholm.


Lørdag d. 15. maj byder galleriet inden for til small talk og et kig på fænomenet antihelte når kunstnerparret Hanne Stochholm Exe og Allan Stochholm åbner udstillingen ”Small Talk og Antihelte”.


BOGEN SOM FORM

Hanne Stochholm Exe har i mange år arbejde med ART BOOKS. Bøger der ikke kan åbnes eller læses, ubrugelige bøger. Hanne Stochholm Exe arbejder med bogen som skulptur. Hun har en fascination af bogen som form. Hun har siden 2000 deltaget i den Internationale Artist’s Book Trienale i Vilnius. Hendes værker har siden været vist i eksempelvis Frankrig, Tyskland og Korea.  Under titlen ”BOOK ALIKE” har hun afholdt en soloudstilling med sine ”bøger” i Århus KUNSTBYGNING i 2005. Nu kommer hendes bog-objekter til Herning i en ny opsætning.


BØGER MED PATINA

- ”Small Talk udspringer af en titel på en af bøgerne,” fortæller Hanne Stochholm Exe. ”Når ”kunstbøgerne” udstilles i glasmontrer, tilføjer det værkerne en ekstra dimension: - noget ophøjet, noget forgængeligt, noget førkulturelt – et raritetskabinet. Samtidig ligger der en vis provokation i, at man ikke kan røre ved ”bøgerne”, der i sit udtryk og stoflighed decideret appellerer til berøring,” forklarer hun om sin bog-installation. Materielt har hendes udgangspunkt været aviser og telefonbøger der bearbejdes, så de fremstår med en patina som på urgamle skatte.


SKÆVE EKSISTENSER

Allan Stochholm er en decideret historiefortæller. Han kredser i sine malerier om mennesker og identitet. Hans fokus og fascination er rettet mod, og udspringer af de ”skæve” eksistenser, de sære og aparte. Deraf titlen Antihelte. Han viser en række nye oliebilleder, blandt andet en slags parafraser over værker af den afdøde nydadaist, maler og konceptkunstner Sven Dalsgaard.


HELTEN SVEN DALSGAARD

- ”I mine unge år kendte jeg personligt Sven Dalsgaard. Han har altid været både en helt, men også en decideret antihelt med hans ”skæve” vinkler på livet, kunsten og antikunsten,” forklarer Allan Stochholm om de nye antihelte-motiver. ”Min ide har været at gendigte nogle af Sven Dalsgaards karakteristiske elementer, som for eksempel Gud og Dannebrog, ind i mit personlige billedunivers,” fortæller han.


Udstillingen ”Small talk og Antihelte” med de to kunstneres sære objekter og eksistenser kan ses i galleriet frem til den 30. juni.


Vedhæftede pressefotos:

”Honey”, bog af Hanne Stochholm fra serien ”Small talk”

Maleri af Allan Stochholm: ”Kristus fra Randers”