Forsiden Tidligere 2011-01-28 Bill Bach og Søren Jessen
2011-01-28 Bill Bach og Søren Jessen

Bill Bach og Søren Jessen
MENTALE HORISONTER        
>>      SE FOTOS FRA UDSTILLINGEN
28/1 - 5/3        Verden kan anskues oppefra eller fra neden, fra højre eller fra venstre, i sort-hvid eller farver. Virkeligheden har mange vinkler, og set gennem vågne øjne bliver den til endnu mere med flere dimensioner.

Det viser de to kunstnere Bill Bach og Søren Jessen på udstillingen ”Mentale horisonter”. De er fælles om at skildre virkeligheden igennem et popart og surrealistisk inspireret formsprog, men deres figurative billeduniverser har deres stærkt individuelle karakteristika og udtryk.SUBREALISME - MED BREDE SKULDRE


Søren Jessen bekender sig til en SUBrealistisk undervirkelighed, som kunstneren når frem til ved at kradse i overfladen og gå i dybden. Det gør også hans karakteristiske og bredskuldrede skikkelser i det SUBrealistiske univers.


- Manden med det lille hoved, små hænder og små fødder og kolossalt brede skuldre er gribende, synes kunstneren. Manden kan ikke stå særlig stabilt, og er da også faldet på nogle af malerierne. Mennesket er i virkeligheden ikke særlig stabilt – mentalt set, siger Søren Jessen. Selv dem med de bredeste skuldre rummer usikkerhed og angst. Indenunder har de sikkert de smalleste skuldre.

 


SAMPLER TIDENS BILLEDGENRER


Bill Bach finder inspiration til sine billeder blandt mindre accepterede populærkulturelle genrer og ikke-accepterede kunstformer. Han boltrer sig i så forskellige udtryksformer med rødder i både grafitti, typografi, computerspil, street art og mode. Hans første større udstilling viste inspiration af amerikansk popart og surrealisme, og på udstillingen ”Cartoon i galleriet i april 2009 skildrede han et amerikansk tegneserie-univers med velkendte helte- og skurkeskikkelser.


-Jeg har temmelig svært ved at formulere, hvad og hvorfor jeg maler. Men jeg maler helt klart fordi det føles godt og rigtigt, og fordi jeg simpelthen ønsker at blive bedre, Mine temaer er fra min samtid, siger Bill Bach.BIOGRAFI


SØREN JESSEN
Født 1963 i Sønderborg, student fra Herning Gymnasium 1982 . Deltog samme år i den censurerede kunstudstilling Forår 82 i Herning. Tegnede karrikaturtegninger af lokale personligheder til Herning Bladet. Har siden 1990 skrevet 39 bøger og illustreret endnu flere. Modtager af Kulturministeriets Illustratorpris i 2000, Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium og den østrigske børne- og ungdomsbogpris 2010.


BILL BACH
Født 1972. Var i begyndelsen af 1990’erne elev på Herning Folkeblad, blev siden grafiker i Ikast og printdesigner i Brande. Har i København udført en række grafiske og designmæssige opgaver, og været repræsenteret på gruppe- og solo-udstillinger, senest i 2010 på Region Midtjyllands censurerede efterårsudstilling og samme år med soloudstillingen Grafitti ved Skive Ny Kunstmuseum.

 Søren Jessen: Three Monkeys (maleri, 100 x 150 cm)Bill Bach: Corporate Picnic (maleri, 120 x 120 cm)