Forsiden Tidligere 2011-04-02 Kværulanter (Pia Viborg og Heidi Bielefeldt)
2011-04-02 Kværulanter (Pia Viborg og Heidi Bielefeldt)

KVÆRULANTER
Pia Viborg og Heidi Bielefeldt
(Maleri, collage og skulpturer)
2. april  - 7. maj 2011Tvetydig fascination af fugle


Udstillingen KVÆRULANTER er Heidi Bielefeldt og Pia Viborgs første udstilling sammen. De to kunstnere har et kunstnerisk fællesskab omkring motivet fugle. Fuglene indgår i adskillige af deres individuelle værker hvad enten det er som skulpturer eller på lærreder.


Mens Pia Viborg er fascineret af fugle som motiv og begreb. Heidi Bielefeldt derimod er mest fascineret af sin frygt for fugle. Udfordringen og den store fascination er for hende kombinationen af fugl og menneske.


Tingfindere


Hvor Pia Viborg er optaget af historien i sine værker og som grundlæggende holdning er politisk samfundskritisk, er Heidi Bielfeldt engageret i det tabtes genkomst gennem materialer og valget af disse. Som udgangspunkt er begge kunstnere forelsket i ting i forfald og af budskaber med dobbelt bund.


- Som kunstner er jeg lige dele tingfinder, genbruger og opfinder, siger Heidi Bielefeldt. Hendes kunst placerer sig ofte i et krydsfelt mellem nyt og gammelt, mellem det tabte og det døde og så det forunderlige, foruroligende liv, der opstår, når disse elementer genbruges i en ny og anderledes sammenhæng,


- Det sjove er de ting, som jeg finder på min vej, skrot såvel som natur. Jeg føler mig rigtig rig ved at kunne bruge humor til tvetydigt at servere et seriøst budskab til omverdenen, fortæller Pia Viborg. Figurerne i hendes malerier, collager og skraldeskulpturer ser ofte lyse og ukomplicerede ud, men kigger man efter, går de dybere end som så. Hver figur fortæller sin livshistorie, hver historie byder på en fortolkning.

 


CV

Pia Viborg, Skive, født 1964, uddannet på Århus Kunstakademi 2005 som billedkunstlærer på Skive Seminarium og som typograf/bogtrykker. Har også udfoldet sig inden for teater og underholdning samt som manuskriptforfatter. Udstillet i kunstforeninger og gallerier siden 2003, udført plakater som Jyske Fortællespor på Nr. Vosborg, og udsmykningsopgaver i bl.a. Vor Frue Kirke, Skive.

 

CV

Heidi Bielfeldt, Århus, født 1971, uddannet i 2001 på Århus Kunstakademi i billedvæv/blandform samt som voksenunderviser fra Århus Seminarium. Har undervist på kunstakademiet og holdt private kurser, udstillet i ind-og udland og udført udsmykningsopgaver på bl.a. Århus Rådhus.  
Fugle af Heidi Bielefeldt og Pia Viborg