Forsiden Tidligere 20011-06-04 Life is this moment (Franz Beckerlee)
20011-06-04 Life is this moment (Franz Beckerlee)

LIFE IS THIS MOMENT
Malerier og skulpturer af Franz Beckerlee
4. juni - 30. juni 2011


ØJEBLIKKET

Et usentimentalt og nøgternt registrerende udsnit af virkeligheden. Sådan kan de værker, som billedkunstneren Franz Beckerlee skaber, bedst  karakteriseres. Selv siger han, at han prøver at skildre øjeblikket og nuet i sit spontane maleri og i sine originale installationer. Det er øjeblikket, der interesserer ham.

- Det der skete for længe eller for lidt siden, er for evigt forbi, og det som sker om lidt, ved vi dybest set intet om. Det eneste sande vi kan forholde os til, at her og nu. ”Life this moment”, siger han. Heraf kommer titlen på hans første soloudstilling i Herning, hvor han præsenterer nye skulpturer og malerier.


FØRST BILLEDKUNSTNER, SIDEN MUSIKER

Franz Beckerlee startede tidligt med at lave skulpturer – med en baggrund som værktøjsmager. Han begyndte at arbejde med affald og forskellige af hverdagens effekter, og skabte værker, som usentimentalt og nøgternt registrerer et udsnit af hverdagen: -Jeg var billedkunstner, før jeg var noget andet. Så kom musikken, og Gasolin og tog al min tid.

 - Franz Beckerlee er en opdagelsesrejsen i denne fragtmenterede verden, hvor han styrer efter et ukendt kompas i en retning, vi måske aldrig rigtig kommer til at forstå. Hans installationer er et bud på et stykke kompliceret virkelighed, som vi hver især må afkode. Det er den udfordring, som hans kunst lægger. Besværligt men også givende, siger Ole Lindboe, redaktør af magasinet Kunst, om kunstneren.Franz Beckerlee i ateliet


CV
Franz Beckerlee

2011 Det Hemmelige Galleri. Herning
2010 Gallery Lanlan, Xiamen, Kina
2010 B&K Projects
2007 Installation på den japanske ambassade
2007 Galleri Tom Christoffersen m. bl.a. Claus Carstensen
2007 Galleri North m. Mickey Livermore
2007 Nordenfjords m. bl.a. Finn Thybo Andersen, Kirsten Dufour, Erik Hagens, Ole Tersløse
2006 Stadens Museum for Kunst,
2006 Charlottenborgs forårsudstilling
2005 Galleri North
2003 Galleri North
2002 Charlottenborgs forårsudstilling
2001 Charlottenborgs forårsudstilling
1999 Galleri Egelund
1996 Spinderihallerne