Forsiden Tidligere 2011-09-17 Kronisk Accent
2011-09-17 Kronisk Accent

17. september - 15. oktober

KRONISK ACCENT
Johnny Erbs, Søren Sejr, Iben Soffy og Ida Settergren
(- viser malerier og installation)

Fernisering: lørdag d. 17. september, kl. 14-17.
Kunstnerne vil være til stede ved åbningen.


Kunstens kroniske accent

Hjemstavnen bæres med i både ord og billedsprog, fortæller én af de fire udstillere, Johnny Schmidt Erbs. - En person bærer sin accent med sig og den afspejles i billedsproget, fastslår han. Han har Holstebro som hjemby, mens Iben Soffy er fra Vojens i det sønderjyske, Søren Sejr kommer fra Tilst og Ida Settergren er fra Horsens. Tre af kunstnerne har en uddannelse på Århus Kunstakademi bag sig, mens Ida Settergren studerer på det kgl. Danske kunstakademi. Hun forsøger med egne ord, at ”dygtiggøre sig inden for de medier, som hun arbejder i, primært maleri, tegning og alt, der sviner og sætter spor”. -Jeg har udviklet mit eget formsprog, hvilket jeg hiver og slider i for at se om det stadig kan bære, siger hun.


Den evige søgen

26-årige Iben Soffy har sine rødder i det sønderjyske, men atelier i København og har tilbragt et semester på et finsk design og kunstakademi i Finland.
-Når jeg skaber er det altid med en evig søgen og fortælling om det at være menneske og om vore ydre og indre emotionelle verden, siger hun. Iben Soffy’s værker består ofte af collage-dele, hvor broerne mellem maleri, tegning og foto krydses. – Det er vitaminer og udfordringer til både sanserne og den intellektuelle nydelse, lød en vurdering i Kunstavisen.


Underfundig drejning

Den 30-årige maler Søren Sejr modtog i år Kunstnerprisen KS11 i forbindelse med Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup. Motiveringen var, at han havde taget sit udgangspunkt i noget genkendeligt, at han havde formået at fortælle om det hverdagsagtige på en malerisk, undersøgende og ikke mindst ærlig måde. Han tager udgangspunkt i en malerisk tradition, og giver det en underfundig drejning, lød det. Ordet accent blev ikke nævnt, men er nærliggende.


Kunst et organisk element

Også den fjerde person i kunstnergruppen, Johnny Schmidt Erbs, har vundet KS-prisen på den censurerede sommerudstilling i Tistrup. Han arbejder ud fra en særlig biologisk opfattelse af livet og kunsten. -Jeg opfatter kunsten som et organisk element, og værket som en dør dertil, siger Johnny Erbs. Ud fra den opfattelse kommer min drivkraft og fortællertrang, som udmunder i sammenstød og modsætninger mellem kultur og natur.