Forsiden Tidligere 2012-01-28 PP&P
2012-01-28 PP&P

P. P. & P.
28. januar - 3. marts 2012
Niels Peitersen, Erik Peitersen og Papfar (Søren Behncke)
- præsenterer maleri og grafik.Søren Behncke (tv), Erik og Niels Peitersen


-Kunsten viser ikke det synlige, den gør synlig. Sådan sagde kunstteoretikeren Paul Klee, og udtrykket kan udmærket dække udstillingen ”P.P. & P.” Bag den kryptiske titel gemmer sig brødrene Niels og Erik Peitersen og skulptøren og kunstmaleren Søren Behncke med kunstnernavnet Papfar.


Mens det er fjerde gang, brødrene Peitersen udstiller i Galleriet, er Papfar med for første gang, og galleriets besøgende kan godt begynde at glæde sig til at stifte bekendtskab med tre kunstnere, der har noget på sinde – og gør noget synligt.


-En sund blanding af nysgerrighed og fascination af kunsten, håndværket og naturen sammen med en uimodståelig lyst til at udtrykke sig og eksperimentere med alle tilgængelige materialer, ligger bag, siger kunstneren Erik Peitersen om sine kunstneriske udfoldelser.


Brødrene Peitersen bor begge på det sydlige Djursland, og i landlige omgivelser har de hver sit værksted. Niels Peitersen er uddannet stentrykker, og har håndværket som nøgleord bag de kunstneriske udfoldelser med papir, farver og tryk. Her bliver ikke gået på kompromis, og adskillige af de værker, som er med på udstillingen i Herning, er blevet synligt til på det grafiske værksted Saxum-Litho.


Udtrykket en alsidig papkunstner er yderst dækkende for århusianske Søren Behncke, men i Herning er det først og fremmest hans papirbilleder og litografier, der gør det kunstneriske format synlige. Han startede sin karriere med at lave skulpturer i pap, og hans vel nok største af slagsen, en Massey-Ferguson traktor, modsagde udtrykket ”Den lille grå Ferguson” for kunstværket var i fuld traktor-størrelse.


Trekløveret på årets første separatudstilling i Det Hemmelige Galleri er på hver sit felt specialist i at skildre livets mangfoldige sider i former, billeder og ord.  Brødrene Peitersen har sagt, at det er en kunst at fastholde nødvendigheden af det overflødige.


Udstillingen er kurateret af kunsthistoriker Lotte Korshøj.

____________

BIOGRAFIER:

CV
Erik Peitersen:
Igennem årene Har Erik Peitersen deltaget i en lang række udstillinger på gallerier, kunstmesser, kulturarrangementer og egne udstillinger. Han har samarbejdet med kunstneren Per Kirkeby på en række skulpturopgaver, og var med til at starte værksted på Djursland sammen med sin bror.
Han er landskendt foredragsholder, og har i flere år medvirket både foran og bag kameraer i diverse tv-udsendelser og serier. Erik Peitersen har arbejdet målrettet på at fuldføre den danske del af et stort, banebrydende kunstprojekt, Outdoor Art. Ideen til at ni forskellige værker, malet ni forskellige steder på store, udendørs lærreder, opstod på Det Hemmelige Galleri i Herning, blev først realiseret i Skive, og et af værkerne står i Videbæk.


CV
Niels Peitersen:
Uddannet tømrer og stentrykker autodidakt som kunstner, som har etableret værkstedet Saxum-Litho med trykmaskiner inden for det gamle litografiske håndværk med sans for det basale i kunsten. Niels Peitersen har undervist på kunstskole i Nuuk i Grønland i flere omgange, senest i 2011, og har deltaget i en lang række udstillinger. Blandt andet Galleri Kvak Mølle, projekter sammen med Erik Peitersen, Journalisthøjskolen Århus, Musikkonservatoriet Århus, og Skolernes kunstforening.
Galleri udstillinger bl.a. på Kjellerup Rådhus, Ebeltoft Rådhus, Randers Centralsygehus, Grenå Rådhus, Teknisk skole, Herning, Falck, Viborg, Nationalbankens kunstforening, og Den gamle politistation Ebeltoft.


CV
Søren ”Papfar” Behncke:
Har deltaget i en lang række udstillinger og aktiviteter herhjemme og i udlandet. Papfar er repræsenteret på Aros Aarhus Kunstmuseum, Vejle Kunstmuseum og Statens Kunstfond, Århus Kommune og Aabenraa Kommune.
Seneste separatudstillinger: “Ferry Tails”, Charlotte Fogh Contemporary, Århus 2011, og “E45-Road Art”, Århus 2009.
Udvalgte gruppeudstillinger: “Walk This Way,” KØS Museet for kunst i det offentlige rum, Køge 2011, Grønningen, 2010, og “I Dialog med Sven Dalsgaard”, Galleri Specta, København 2.