Forsiden Tidligere 2012-12-15 Environment
2012-12-15 Environment

15.12.2012 - 12.01.2013
ENVIRONMENT
Helge P., Helge Strufe og Roland Schneidereit


Udstillingen ”Environment viser malerier af kunstnerne Henning. P. , Helge Strufe og af Roland Schneidereit. Ud over at udgøre en gruppe bestående af selvstændige udøvere af forskellige kunstneriske discipliner, har de til fælles, at de kommer fra så eksotisk et sted som de danske Sydhavsøer.

-Mine malerier har en tendens til at blive større og større – og jeg arbejder meget i serier på to til fire styk, fortæller Henning P. Hans metode er klassisk stil, figurativt indhold og nærmest ny realisme, der på det seneste har kredset om skrot og affald. Derfor bærer flere af hans billeder titlen ”Skrot op”.


Historien i billedet

-Jeg maler fordi jeg ikke kan lade være. Tænk på alle de motiver, jeg har inde i hovedet. Dem er jeg nødt til at male – ellers bliver de jo ikke malet, erklærer Henning P.

Historien ligger i billedet, supplerer Helge Strufe, som er ældste medlem af trekløveret. Han kalder sig derfor en gammel maler – vistnok mest i forhold til dagens kunstopfattelse.

-Oplevelsen af maleriet er for øjet. Om en forklaring er knyttet dertil elle ej, betyder ikke så meget. Historien er i billedet, siger Helge Strufe. Hans motiver refererer til omgivelserne, og er præget af vidderne på landet og livet i en storby.

Som i al god og væsentlig billedkunst opstår billederne hos tredje mand i selskabet, Roland Schneidereit, i sprækkerne mellem alverdens forklaringsmodeller. Kunst skal ses og sanses – og vi er på egen hånd, lyder det fra ham.

-Der er ingen pejlemærker, og ingen nedtrådte stier, men mange hvide pletter på kortet, siger han om den rejse, han inviterer tilskueren ud på.

CV'er:

Roland Schneidereit 
Født 1949. Uddannet hos bl.a. professorerne Sven Dalsgaard og Wilhelm Freddie. Medlem af Billedkunstnernes Forbund. Udstillet på bl.a. Kunstnernes Påskeudstilling i Århus, Charlottenborg, Skive Kunstmuseum og Lolland Falster-udstillingen 2012.


Henning. P.
Født 1946. Elev hos Carsten Krogstrup og Roland Schneidereit. Har tegnet og malet hele livet. Optaget på bl.a. den censurerede udstilling Rønnebæksholm og KS 2009, hvor et af hans værker var illustration på udstillingens plakat.


Helge Strufe
Født 1939. Uddannet på Kunsthåndværkerskolen og Kunstakademiet i Rom. Har bl.a. udstillet på Kunstnernes Efterårsudstilling, på Den Frie og Charlottenborgs Forårsudstilling og udstillingerne ”Lys over Lolland”.
Henning P.                                                                                                                        (PR foto)Maleri af Roland Schneidereit                                                                                               (PR foto)


______________________________________________________________________________________

 

FLERE FOTOS FRA UDSTILLINGEN

Henning P.
Helge Strufe

Roland Schneidereit