Forsiden Tidligere 2013-01-26 Birkemose-Brinch-Rohland
2013-01-26 Birkemose-Brinch-Rohland

"BIRKEMOSE - BRINCH - ROHLAND"
Jens Birkemose, Anders Brinch og Claus Rohland

26. januar - 2. marts 2013


Det er trioen Jens Birkemose, Anders Brinch og Claus Rohland, der præsenterer karakteristiske værker på udstillingen ”Birkemose-Brinch-Rohland”.

De tre kunstnere viser malerier og papirarbejder. De repræsenterer tre forskellige generationer af kunstnere, og i den sammenhæng er Jens Birkemose fælles referencepunkt for Anders Brinch og Claus Rohland.


En absolut ener

- Personligt husker jeg Jens Birkemoses udstilling i slutningen af 70érne, som fuldstændig slog benene væk under mig, fortæller Claus Rohland. Igennem 1980’erne, hvor generationen de unge, vilde stormede frem i lånte træsko og kappedes om, hvem der skulle blive den nye Asger Jorn, stod for mig Birkemose så meget klarere som en absolut ener. The Dark Horse i dansk kunstliv og en konstant skabende kraft, men samtidig yderst interesseret i og gavmild overfor de unge kunstnere.

Jens Birkemose er den virkelige, intelligente kunstner i dansk kunstliv. Hvad er mere intelligent end at kunne skabe – uden selv at være bundet til en teori af erkendelse af, at man selv er en teori, lyder konstateringen fra Claus Rohland.


Biografier


CV
Jens Birkemose, født 1943, maler og grafiker, er en af Nordens største malere, men også uddannet i klaver, komposition og musikteori, og med studier på kunstakademierne i Paris og København. Forfatter til surrealt-poetiske bøger. Birkemose har afprøvet metoder og grænser i en abstrakt-ekspressionistisk stil, har siden 1976 haft atelier i Paris, og har fra 1980 udstillet som medlem af decembristerne. Han er repræsenteret på Statens Museum for Kunst og flere andre museer, og modtog i 1990 Eckersbergs Medalje.

CV:
Claus Rohland, født 1953, har bopæl i København, og har studeret kunsthistorie og deltaget i en række produktioner af video, musik og tv. Elev som 13-årig og senere assistent for billedhuggeren Harald Isenstein frem til dennes død i 1980. I de første år arbejdede Claus Rohland med scenografi og kostumedesign. Han udstillede gennem 80’erene malerier med baggrund i amerikansk abstraktion malet med olie på lærred. Senere også akrylmalerier, der ofte blev suppleret med tusch, kuglepen og blyant. Claus Rohland har gennemført kunstprojekter i bl.a. Paris, Bagdad og London.


CV:
Anders Brinch, født 1971, er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakadeni, og har deltaget i udstillinger i Danmark og i udlandet. Han er repræsenteret på adskillige museer og samlinger, og tilhører en generation af unge kunstnere, der bruger både populærkultur og klassisk kunsthistorie som udgangspunkt. Anders Brinch begrænser sig heller ikke til ét medie. Foruden maleri arbejder han med skulptur, tegning og installation, så nye kombinationer, udtryk og former kommer frem. 
Anders BrinchClaus Rohland