Forsiden Tidligere 2013-12-07 Franz Beckerlee i stueplan
2013-12-07 Franz Beckerlee i stueplan

Franz Beckerlee i stueplan
7. dec. 2013 - 18. jan. 2014

 

Med udstillingen ”Franz Beckerlee i stueplan” føres den besøgende på en rejse ind i en voldsom verden med betagende udtryksmidler, der pirrer fantasien.  Franz Beckerlees billeder er bearbejdet energisk med spartel og få udvalgte penselstrøg; hans billedudtryk er ekspressivt med lysende, nærmest fluorescerende farver i abstrakt sammenspil.


-Dristigt og komplekst i de mange lag af glødende farver, som det blev udtrykt af en kunstanmelder. Bylandskaber og psykiske landskaber kæmper om pladsen på de store lærreder. Du er selv inde i det og ude om det, og må selv finde vej gennem underskoven.


Franz Beckerlee startede tidligt som kunstner med at lave skulpturer og en baggrund som værktøjsmager. Han begyndte at arbejde med forskellige af hverdagens effekter, og skabte værker, som nøgternt og usentimentalt registrerede udsnit af hverdagen.


-Jeg var billedkunstner, før noget andet. Så kom musikken, og Gasolin tog al min tid, lød hans forklaring. Nu vil besøgende kunne konstatere, at rejsen langtfra er tilendebragt, og at kunstneren atter har begivet sig i ukendt retning med nye skildringer af en kompliceret verden, som vi så hver især må afkode.


CV
Franz Beckerlee, født 1942, begyndte at spille saxofon som 12-årig. Han blev verdenskendt i Danmark som guitarist, efter at han sammen med Wili Jønsson og Kim Larsen i 1969 dannede Gasolin. Bandet blev 1970'ernes absolut mest populære danske rockorkester, Han var guitarist i Gasolin, og har desuden spillet jazz. Som maler, skulptør og installationskunstner har han også skabt sig et navn.