Forsiden Presse Pressemeddelelse 2015-05-12 (XL-Retro)
Pressemeddelelse 2015-05-12 (XL-Retro)

XL-RETRO

Fire spændende kunstnere i Det Hemmelige Galleri i og et kig ind i en billedverden med store værker


For rigtig mange solhungrende danskere er det en stor ting, når foråret sagte glider over i forsommeren med kendte sysler i hus og have. Det Hemmelige Galleri i Herning markerer glæden med et særligt gensyn med fire kunstnere og udstillingen ”XL-Retro”.


Forårs- og sommer-udstillingen åbner 16. maj, og strækker sig godt ind i juni. Dens titel afslører, at det drejer sig om kunstnere, der alle har udstillet før i galleriet. Denne gang viser Hanne Stochholm Exe, Allan Stochholm, Poul Jupont og Honey Biba Beckerlee fortrinsvis store værker. En rejse gennem årstider i en farverig billedverdens bombardement af farver, former og fortællinger er resultatet af fire meget forskellige kunstnerens markering af, at dagene er lyse og legende lette, mens foråret sagte afløses af forsommeren.


Lige så forskellige som kunstnernes udtryksformer er – lige fra Honey Biba Beckerlee, i øvrigt datter af Gasolin-musikeren, og kunstneren Franz Beckerlee - med sjov og sær magi og tryllekunst med lys, glas og spejle, til alle udstillernes fabelagtige leg med farver og former og andre spændende materialer, lige så fængslende er titlen på disse store retro-værker.  Måske mest sigende med Allan Stochholms ”Jeg skulle aldrig være begyndt” til Hanne Stochholms ”Footloose”, der domineres af en rød sko, og Poul Juponts erklæring med titlen ”Før eller siden skal vi alle have vort navn bøjet i det klareste lys”.


Måske forårets klare og sommerens varme lys, men se det selv. Udstillingen XL-Retro” åbner lørdag 16. maj i Det Hemmelige Galleri, Bredgade 5 A i Herning, og varer til 20. juni. Ved åbningen er der lejlighed til at møde kunstnerne og til at få en snak med dem om deres billedverden.